HaberOtomotivTeknoloji

Volkswagen, Araçlarına ChatGPT Entegrasyonu ile Geleceğe Sürüyor!

Volkswagen, en yeni araç modellerine ChatGPT entegrasyonunu duyurarak otomotiv sektöründe çığır açıyor. Bu yenilikçi teknoloji, mevcut IDA sesli asistanını tamamlayarak sürücülere araçlarıyla daha doğal ve kapsamlı bir etkileşim imkanı sunuyor.

Elektrikli ID serisinin yeni modelleri başta olmak üzere Golf, Tiguan ve Passat’ın güncel versiyonlarında da bulunan ChatGPT entegrasyonu, sadece bilgi-eğlence, navigasyon ve klima kontrolü gibi temel işlevleri yerine getirmekle kalmıyor, aynı zamanda çok daha fazlasını da vaat ediyor.

Peki ChatGPT Entegrasyonu İle Neler Yapabilirsiniz?

  • Karmaşık sorulara yanıt alabilirsiniz: Önemli noktalar, tarihi olaylar, matematik problemleri ve hatta fren mesafesi hesaplamaları gibi konularda ChatGPT’den bilgi alabilirsiniz.
  • Doğal dil kullanarak aracınızla iletişim kurabilirsiniz: ChatGPT’nin gelişmiş dil işleme yetenekleri sayesinde komutlarınızı daha doğal ve akıcı bir şekilde verebilirsiniz.
  • Ek bir uygulama veya hesap gerektirmez: ChatGPT entegrasyonu, aracınızın sistemine entegre olarak gelir ve herhangi bir ek uygulama indirmenizi veya hesap oluşturmanızı gerektirmez.
  • Sesli komut veya düğme ile etkinleştirilebilir: ChatGPT’yi etkinleştirmek için direksiyon simidindeki bir düğmeye basabilir veya sesli komut kullanabilirsiniz.

Veri Gizliliği Konusunda Endişelenmeyin!

Volkswagen, veri gizliliğine azami özen göstererek ChatGPT’nin araç verilerinize erişimini engellemiştir. Ayrıca, tüm talepler yanıtlandıktan sonra silinir. İstediğiniz zaman ChatGPT entegrasyonunu ayarlardan tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.

Şu anda dört dilde desteklenen ChatGPT entegrasyonu, Volkswagen’in teknoloji ortağı Cerence ile geliştirilmiştir.

Makale Devam Ediyor

Siz de Volkswagen’in ChatGPT entegrasyonu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın! Bu yeni teknolojiyi nasıl kullanacağınızı hayal edin ve deneyimlerinizi bizimle paylaşın!


Yazar


Makale Arşivi sitesinden daha fazla şey keşfedin

En son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için ücretsiz abone olun.

Bir Yorum Yazın

Başa dön tuşu