Kişisel Gelişim

Üçleme

Başta, ortada ve sonda: 3 farklı ruh hali mevcuttur. Başta: ilkel ve deneyimsiz insan vardır. Edinmek istediği şeyler, onu bir üst seviyeye yükseltir. Durumsal farkındalık süreci başladığı zaman yol ikiye ayrılır. Edinemeyen biri olmak mı? Edinmek için acı çekmeye razı olmak mı? 1. yol birçok insan tarafından tercih edilmektedir. 2. yol zahmetlidir. Mevcut kalıpların dışına çıkmak, cesaretli olmayı gerektirir. Korku tembellerin işidir. Sadece cesurlar harekete geçebilir.

Hayatta kalma programı ve haz alma isteği: güçlü olmayı gerektirmektedir. Güçlü olmanın sağladığı çokça fayda vardır. Yapılan çalışma: güçlü olma arzusuna verilen öneme bağlıdır. Çalışma süreci: sıkıcı ve acılı olacaktır. Elde edilmesi planlanan arzular: narkoz etkisi yaparak, insanı çalışmada tutar. Sinir hücrelerinin tepkisel eşik değeri zamanla azalmaktadır. Bu etki çalışma sürecinin bitimine kadar devam etmektedir.

Ortadaki insanın ruh hali stabil değildir. Yolun başlarındayken çokça geriye bakılmaktadır. Motive olma isteği büyük bir yanılgıdır. Hedefe yönelik çalışıyor olmak bir zorunluluktur. Daha önce farklı başarıları yakalamış olan herkes bunu bilmektedir. Motivasyon talebi: “Bunu artık eskisi gibi isteyemiyorum.” düşüncesinin bir yansımasıdır. Narkozun etkisi azalmış; acıdan kaçınma ve tembelliğin sağladığı sahte konfor alanı geri isteniyordur.

İlginizi Çekebilir
Makale Devam Ediyor

Zorunluluk hissi: zor koşulların insanı çokça kırbaçlaması sonrasında ortaya çıkar. Bunun dayanılmaz olma hali kişiseldir. Acının tanımı ve içeride harekete geçirdiği his: genetik kodlar ve çocukluk dönemiyle ilgidir. Bunlar da insanın elinde olmayan şeylerdir. Belirli bir yaştan sonra değiştirilmesi imkansız olabilir. Zorunluluk hissi sürekli körelir. Yaşı ilerledikçe insan, daha az şeye arzu duyacaktır.

Uygun olmayan koşullar içine doğmuş çoğu insan: orta seviye bir hayata çok çalışarak ulaşabilir. Görece: bu onun için sonda bir hayattır. 21. yy’da insanlık belirli seviyeye gelmiştir. Elektronik devrimin nimetleri: bilgi edinme sürecini hızlandırmıştır. Fakat bu durum; sadece çalışkan ve istekli insanlara fayda sağlamaktadır. Çoğu insan bu devrimin bağımlısı olarak, hayatlarının büyük bir kısmını sanal ortamda geçirmektedir.

Uygun koşulların içinde yetişen insanın: başta ve ortada deneyimlenen zorluklara takılmadan geçmesi normal bir durumdur. Gerekli imkanlara eş zamanlı erişebiliyor olmak süreci hızlandırır. Sondaki koşula zorlanmadan yaklaşabilir. Bilginin sildirilmesi ve gerçekliğin ifşa olması için gereken zamanı harcamış mıdır?

Cevap: “Hayır” ise kişi ortadaki halini aşıp, son haline ulaşamayacaktır. Yeteri kadar zaman geçmediği için: içsel gücü edinemez. Cevap: “Evet” ise?..

Yazar


Makale Arşivi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir Yorum Yazın

Başa dön tuşu